Aktuellt antal deltagare onlineutbildning: 295

Animerat drama om projekt del 1

Animerat projektledardrama i flera delar – Del 1

Vi funderar ständigt på hur vår blogg om projektledning kan göras mer levande och rolig för dig som läsare. Därför testar vi nu ett nytt grepp med animerad film! Spring ner till kiosken och köp en popcorn och en mellanläsk och följ dramat om hur andra kan ha det i sin projektvardag.

Dramat i korthet

Anna arbetar på ett medelstort företag. Hon är projektledare för en av företagets viktigaste utställningar, där man ska visa upp alla sina produkter. Till sin hjälp har hon bl a Göran som arbetat i projektet sedan starten. Göran är erkänt skicklig på sitt arbete, men tycker kanske inte alltid om att någon annan styr över hans arbete….. Och så har vi chefen. Chefen som Anna ibland tycker är lite svår att få grepp på när det gäller projekt…

Kommentera gärna nedan! Eller skicka oss ett mail med vad du tycker om filmen.

3 kommentarer

  1. Bra belysning av vikten av tydlighet i olika roller. Krävs att Anna markerar till chefen, får hon inte gehör, får hon avgå från projektet…tänker jag!

  2. ProjektStegen

    Hej Marie, tack för reflektion kring Annas situation. Hon måste ju göra något för att tydliggöra sin och övriga roller i projektet.

  3. Anna måste vara tydlig från början vem det är som bestämmer och vad hon förväntar sig av sina medarbetare. Genom att sätta upp deadlines längs vägen undviker hon tjat och får förhoppningsvis in saker i tid. Hon kan boka in avstämningar med teamet i samband med deadline så slipper hon ta enskilda möten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *