BLOGG PROJEKTLEDNING

En blogg om projektledning och projekt där du hittar du tips, råd, länkar, diskussioner, filmklipp och gratis dokumentmallar och checklistor. Bloggen är skriven av projektledare, för projektledare. Hoppas bloggen kan bidra till inspiration till dina projekt!

4 GRATIS DOKUMENTMALLAR

ProjektStegens projektmodell innehåller över 50 olika dokumentmallar för projekt. Vi har valt ut 4 st mallar som du som projektledare kan ladda ner gratis och använda i dina projekt: En mall för att beskriva och analysera risker – Mall-Riskanalys.doc » En mall att använda vid genomförande av SWOT-analys – Mall-SWOT.doc » En mall för att beskriva ett ändringsförslag – Mall-Ändringsförslag.doc » En mall att använda vid statusrapportering – Mall-Statusrapport.doc »

8 CHECKLISTOR FÖR PROJEKT

Självklart ska en blogg om projekt och projektledning innehålla checklistor. Vi har valt ut 8 st checklistor från vår projektmodell som du kan ladda ner gratis och använda i dina projekt: Att tänka på vid uppstart av projekt – Checklista innan projektstart » Att tänka på vid genomförande av förstudier – Checklista Förstudiefasen » Att tänka på vid avveckling av projekt – Checklista avsluta projekt » Att tänka på vid statusrapportering i projekt – Checklista statusrapportering » Att tänka på vid beställning av projekt – Checklista beställning av projekt » Att tänka på vid genomförande av riskanalys – Checklista riskanalys » Att tänka på inför styrgruppsmöten – Checklista inför styrgruppsmöte » Att tänka på inför ett projektledaruppdrag – Checklista projektledaruppdrag »

ÅRETS PROJEKTLEDARE

Sedan 1998 arbetar vi dagligen med att vidareutveckla projektorganisationer och projektledare för att uppnå effektiva projekt.

Självklart vill vi lyfta fram olika aktörer i branschen som också verkar för att lyfta fram projekt som arbetsform. En sådan aktör är Svenska ProjektAkademien, som sedan 1995 delar ut utmärkelsen Årets projektledare. En utmärkelse till projektledare som verkligen har utfört någonting extra och utmärkt sig i sitt projektledarskap. Nomineringen görs utifrån följande fyra kriterier: ledarskapets utförande, resultatet av genomförd verksamhet, projektets omfattning och komplexitet samt nytänkande i projektarbetet.

Nomineringar till Årets projektledare 2019 kan göras fram till den 15 september. Läs mer om hur du kan nominera någon projektledare du tycker är värd priset. All information om hur du nominerar finns på Svenska ProjektAkademien webbplats »