Boktips – Ledarskap på apstadiet

Kan vi som är projektledare och chefer lära oss något av chimpanserna? Och då pratar vi inte om Monkey Business. Ledarskap på apstadiet är en både underhållande och intressant bok som tar sin utgångspunkt i chimpansernas beteende.

Boken är skriven av Ola Berggren och Tommy Lundberg, som efter ett möte med Ing-Marie Person fick idén till boken. Ing-Marie som arbetat mer än 25 år med chimpanserna i Furuviksparken ger insyn i ledarskapet i flocken.

Genom boken får vi reflektioner kring djupt rotade mänskliga beteenden som är lika viktiga i chimpansernas flock. Det handlar om alltifrån längtan efter grupptillhörighet och gemenskap till sambanden mellan hierarki och stress, delaktighet och arbetsglädje, relation och prestation m.m.

Läs bland annat om hur Santino (han heter så, ledarhanen i flocken) löser konflikter och hur han skapar förtroende.

Vi rekommenderar boken för dig som jobbar med förändringsarbete, är projektledare eller chef eller helt enkelt bara tycker att det är roligt att reflektera lite kring ledarskap. Att alla intäkterna från försäljningen av boken går till bevarandeprojekt, forskning, utbildning och andra insatser för chimpansernas överlevnad, gör boken enligt vår mening än mer läsvärd.

Titel – Ledarskap på Apstadiet. ISBN 978-91-633-6434-1. Författare är Tommy Lundberg och Ola Berggen (Great Words 2010). Boken kan köpas som ebok på Adlibris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *