VD har ordet

ProjektStegen 25 år

ProjektStegen firar 25 års jubileum! Vi startade ProjektStegen 1998, fast beslutna om att erbjuda en lösning för effektiva projekt som verkligen fungerar i praktiken. Vi är också en pionjär när det gäller projektutbildning online och idag är vi ett Edtechföretag i framkant.​

Konceptet är i grunden en modern kursportal som innehåller olika utbildningskomponenter för rollerna chefer & beställare, projektledare och projektdeltagare. Genom att breddutbilda olika projektroller skapas en samsyn och rätt förutsättningar för effektiva projekt. Exempel på komponenter är ett stort utbud av inspirerande och effektiv e-learning på olika nivåer, moduler för socialt lärande, interaktiva moduler för reflektion, simuleringar, praktikfall och stora frågebanker. Lägg därtill vår lättanvända projektmodell som idag används av ett stort antal organisationer av olika storlek.

Vi är stolta över att löpande ha hundratals kursdeltagare som genomför utbildning på våra digtala plattformar. Deltagare kan välja mellan att genomföra e-learning på egen hand, att kombinera e-learning med personlig coaching eller att delta i något av våra uppskattade gruppbaserade onlineprogram. Våra erfarna kursledare och coacher är såklart också en källa till inspiration. De är ständigt uppkopplade mot verkligheten genom sina olika projektuppdrag.

I och med vårt 25-års jubileum har vi reflekterat över det förflutna och blickar nu framåt. En viktig milstolpe är att vi nu helt och hållet omfamnar det digitala, och därmed tar adjö av den fysiska kurslokalen. Vårt digitala koncept har utvecklats, prövats och utvärderats till den grad att det nu överglänser våra tidigare traditionella kurser i den fysiska kurslokalen. Vårt koncept är enormt tids- och kostnadseffektivt samtidigt som feedbacken vi får på lärupplevelsen är att den är inspirerande och engagerande.

Låt mig kortfattat sammanfatta vår resa fram till nu:

  • Sedan 1998 har vi utbildat över 10 000 kursdeltagare från över 15 olika länder, t ex USA, Kina, Malaysia och ett stort antal europeiska länder.
  • 2012 tog vi de första stapplande stegen in i den digitala utbildningens värld. Skillnaden mellan våra onlineutbildningar då och nu är enorm.
  • Fram till 2023 har vi utvecklat och testat ett brett spektrum av digitala komponenter som sätts samman till effektiva utbildningar för både enskilda kursdeltagare och grupper av olika storlek.
  • 2024 är året då vi lanserar Projektutbildning Online 3.0 – en redan stor verktygslåda med olika utbildningskomponenter som växer månad för månad.

Och som grädde på moset har vi tagit stora kliv framåt med AI-teknologi. Det utgör nu en viktig och integrerad del av våra utbildningar. Vi använder idag AI både inom e-learning och i våra onlineprogram för grupper.

Ett stort tack till alla våra kunder och samarbetspartners som varit med oss under dessa 25 år. Nu tar vi sats och siktar mot nästa 25 år med fortsatt innovation, engagemang och inspiration.

Mars 2024
Johan Hökenhammar
VD, ProjektStegen Sverige AB

Varukorg
Rulla till toppen