Shopping Cart

Aktuellt antal deltagare onlineutbildning: 256

Intervju kursledare projektledning

Lärarintervjun – ett ögonblick Magdalena Malmsjö

Möt våra lärare. På bloggen kommer vi lägga ut kortare intervjuer med våra skickliga lärare. Först ut är Magdalena Malmsjö. Magdalena är utbildad civilekonom vid Handelshögskolan i Göteborg.

Hur länge har du jobbat med projektledning?

Ungefär 15 år.

Vad trivs du mest med i projektledning?

Genomförandefasen. Att arbeta med människor gör att projektledning är väldigt kul. I genomförandefasen börjar projektet bli mer verkligt och man får äntligen komma igång, ofta efter många olika turer fram och tillbaka innan det är bestämt vad som ska göras och inte göras. Dessutom innebär ofta genomförandet att projektgruppen får ny energi och är ivriga att få påbörja arbetet.

Vad är svårast i projekt?

Att få alla i projektet att engagera sig och att vilja styra mot samma mål. Det är olika svårt i olika typer av projekt. Men engagemanget driver projektet framåt. Teknik, projektmodell och verktyg i all ära, men det svåraste är att få olika viljor att dra mot samma mål. Dessutom tycker jag det är intressant att man som projektledare tvingas kommunicera samma budskap på helt olika sätt. Dvs om t ex en utökning av åtagandet ska beskrivas och beslutas så behövs det ofta helt olika sätt att kommunicera detta med chefer jämfört med projektgruppen. Att lägga detaljeringsnivån rätt i kommunikation är ofta svårare än man kan tro.

Vad brinner du för inom projekt/vad gör projektledning extra kul?

Projektledning är frihet under ansvar och att styra projektdeltagarna mot ett uppsatt mål är utmaningen.

Kan du ge något tips till blivande projektledare?

Använd en projektmodell – om det finns tillgängligt. Se projektmodellen som ett stöd och inte som något hinder. En projektmodell ska inte överarbetas utan vara ett hjälpmedel i projektarbetet. Ett annat tips är att ta hjälp av kollegor och andra genom att diskutera och bolla frågor.

Intressen?

Träning, film och att läsa böcker.

Dold talang

Sjunger i korridoren – ofta den låt som jag precis hörde på radion, som ringsignal på någon mobil eller något liknande. Men det är väl knappast en talang?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.