Vi har testat Project Planner HD för iPad

Appar för projektledning

Det finns massor av planeringsverktyg på marknaden som utgår ifrån det sk Gantt-schemat, ett schema för att grafiskt visa aktiviteter, milstolpar och beroenden i projekt. De flesta av dessa verktyg har funktioner för det man behöver vid planeringsarbete, men tyvärr ofta även extrafunktioner som man som projektledare sällan använder i praktiken. Med massor av extrafunktioner blir verktygen ofta krångliga att använda och de har en hög inlärningströskel.

Project Planner HD för iPad

Vi har testat appen Project Planner HD för iPad. Och det märks direkt att det måste vara erfarna projektledare som utvecklat appen. Fokus ligger helt rätt på de basfunktioner som många projekt klarar sig med. Appen utger sig inte för att klara av avancerade funktioner som vissa projekt har behov av. Men det gör också appen mycket lättanvänd.

Börja med att skapa ett projekt med de vanliga fälten namn, projektledare, start och slut osv. Sedan är det enkelt att lägga till aktiviteter, milstolpar, sammanfattningsaktiviteter. När det är gjort kan även beroenden sättas mellan aktiviteterna, t ex aktivitet 3 kan inte starta innan aktivitet 2 är helt klar. Sedan kan man problemfritt välja att se sitt projekt i olika vyer för dag-, vecko- eller månadsnivå.

Och sedan kommer det bästa, den inbyggda exportfunktionen. Många planeringsprograms svaghet är att skriva ut eller överföra Gantt-schemat till något annat program. Schemat brukar se snyggt och prydligt ut så länge man håller sig till det programmet där det skapades. Men när man sedan ska klippa in det i t ex Microsoft Word eller Powerpoint brukar problemen bli många. I Project Planner HD är det hur enkelt som helst. Tryck bara på knappen export, och ett e-postmeddelande skapas med Gantt-schemat som bilaga, både som PDF-fil och som en bildfil i formatet PNG. PNG är ett bra format då det fungerar bra både på bildskärm och vid utskrift.

Så här tyckte vi

Vi kan konstatera att det här är en suverän app som utnyttjat iPadens format och möjligheter på ett bra sätt. Appen har lagom med funktioner, är lätt att använda vid planering och fixar smidigt exporten till andra program. Man behöver inte vara IT-expert för att uppskatta och använda Project Planner HD.

Priset?

45 kr, och finns att köpa i Appstore/iTunes.

Rekommendation?

Köp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen