Massor av projektledarjobb i USA, övriga världen, och några i Sverige…

Här kommer ett tips på en spännande amerikansk sajt, projectmanagementcrossing.com », som specialiserat sig på att samla tusentals utannonserade platsannonser för projektledarjobb i främst USA, men även en hel del jobb från andra länder.  De finns även på Twitter ». Totalt finns tusentals jobb inom projektledning listade och vid en sökning idag på titeln Project Manager finns det i skrivande stund 13.945 st utannonserade jobb i USA, 2.762. st i England och 8 i Sverige.

Det är även fascinerande att konstatera att projektledaryrket omfattar ett så brett spektra av olika jobbmöjligheter. På sajten ovan kan man t ex välja att söka efter Junior Project Management jobs, Clinical Project Management jobs, Project Management representative jobs,  Project Manager President jobs etc etc. De beskriver dessutom vad varje typ av projektjobb innebär och vilka krav som ställs.

Vad sägs t ex om att bli  IT Project Manager i London eller Singapore,  HR Project Manager i New York, eller varför inte Customer Project Operations Manager i Berlin?

ProjektStegen har haft förmånen att genomföra projektledarutbildningar i bl a USA, Kina, Malaysia och ett antal europeiska länder. Vi kommer under hösten återkomma med ett blogginlägg om våra erfarenheter om likheter och skillnader i projektledaryrket internationellt. Även om det finns skillnader i hur man driver projekt i världens alla hörn så har du som projektledare helt klart en möjlighet att söka spännande jobb utomlands.

Vi kommer som sagt återkomma kring det här temat lite längre fram. Men till dess, botanisera runt på sajten » och sök ditt drömjobb!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *