Frågor & svar om utbildningar

Här har vi samlat vanliga frågor & svar om våra utbildningar. Kontakta oss om du inte hittar svaret på din fråga så svarar vi vanligtvis inom en timme under kontorstid.

Allmänna frågor | Teknik | Schemalagda kurser | Kursvillkor

FAQ – Allmänna frågor

När kan jag starta min onlineutbildning?

I samband med din beställning väljer du själv vilket datum du önskar starta din onlineutbildning. Önskar du starta samma dag skickar vi normalt inloggningsuppgifter till dig inom 1 timme.

Får jag något kursintyg?

Självklart får du det! Alla kursdeltagare får efter slutförd utbildning ett intyg i form av ett diplom som bevis på genomförd utbildning.

Var hittar jag priset för en utbildning?

Du hittar priset för en kursplats på anmälningssidan för respektive utbildning. Våra priser är alltid angivna exklusive moms.

Ingår dokumentation?

Javisst får du det! För dig som genomför våra onlineutbildningar kan du efter slutförd kurs ladda ner en sammanfattning i pdf med det viktigaste från kursen. För dig som deltar i en lärarledd utbildning ingår ett gediget kursmaterial i 4-färg.

Hur vet jag att det är rätt kurs för mig?

Läs mer om målgrupp på sidan för respektive utbildning. Självklart är du välkommen att kontakta oss för att diskutera vilken utbildning som är rätt för dig utifrån dina behov och förkunskaper.

Passar kursen min bransch och typ av projekt?

Våra utbildningar passar alla branscher och de flesta typer av projekt. Kontakta oss om du vill säkerställa att kursen passar dig och den typ av projekt som är aktuella för dig.

FAQ – Teknik

Vad är det för tekniska krav för onlineutbildning?

Följande tekniska krav finns för att kunna använda onlineutbildningarna:

PC, Mac eller surfplatta
Modern PC eller Apple Mac med minst 16MB RAM minne.

Webbläsare
Senaste versionen av Safari, Chrome eller Internet Explorer. Webbläsaren måste vara inställd på att acceptera Javascript och Cookies samt tillåta pop-up fönster för att fungera som avsett.

Internetuppkoppling
Minsta hastighet för uppkoppling är 1mbit/s, rekommenderad hastighet är 2mbit/s och snabbare.

Ljud
Ljudkort samt högtalare eller hörlurar. För de utbildningar där webbmöten ingår som en del behöver du tillgång till mikrofon.

Microsoft Office
För att kunna använda medföljande dokumentmallar krävs Microsoft Word.

Visa pdf filer
För att kunna se vissa delar i utbildningen behöver du ha ett program för att kunna visa så kallade pdf-filer. Om du saknar detta kan du ladda ner Acrobat Reader här »

FAQ – Schemalagd utbildning

Behöver jag ta med mig något speciellt?

På alla våra schemalagda utbildningar finns anteckningsblock och pennor i kurslokalen. Övrigt kursmaterial får du vid kursstart av kursledaren. Du behöver inte ta med dig någon utrustning, som t ex dator till våra utbildningar, om inte detta anges specifikt i kurskallelsen.

Vilka kurstider är det?

För utbildningarna Praktisk Projektledning Steg 1, Praktisk Projektledning Steg 2, Projektledning för kommuner, och Projektutbildningar för museer är kurstiderna 09.00-16.30 varje dag.

För utbildningarna Microsoft Project Steg 1 och Microsoft Project Steg 2 är kurstiderna 09.00-16.00 varje dag.

Hitta till kurslokalen?

Alla våra kurslokaler är centralt belägna för att även passa tillresande kursdeltagare.

Stockholm: Piperska Muren, Scheelegatan 14 (Nära Centralstationen)

Stockholm/Solna (Utbildning i Microsoft Project): Trust-IT, Solna Torg 3 i Solna Centrum (8 min med T-bana från Stockholms Central)

Malmö: Sankt Gertrud Konferens, Östergatan 7B (Nära Centralstationen)

Helsingborg: Elite Hotel Marina Plaza, Kungstorget 6 (Invid Knutpunkten, Helsingborg C)

FAQ – Kursvillkor

Vad är det för kursvillkor?

För användarvillkor för e-learning se vidare här »
För villkor för schemalagda utbildningar se vidare här »

Vad är det för villkor för mallar och checklistor?

I vissa kurser ingår dokumentmallar och checklistor som du kan använda för dina egna projekt. Licensen för dokumentmallarna gäller nyttjanderätt för en (1) användare och är inte tidsbegränsad. Kontakta oss för licens för nyttjanderätt för hela organisationer.

Kontakta oss om du har någon fråga. Vi svarar snabbt!