Utbildning Microsoft Project

Våra utbildningar

Vi är experter på det populära planeringsverktyget Microsoft® Project. Vi erbjuder internutbildning online på alla nivåer, från grundnivå till avancerad utbildning.

Vi kan Microsoft Project!

Utbildat i verktyget sedan de alla första versionerna
De bästa kursledarna med toppbetyg på utvärderingar
Referenser från ett stort antal branscher
Just nu har vi många nya uppdrag i verktyget
Beprövat upplägg för att genomföra utbildning online

Kontakta oss för att diskutera ett upplägg på en Microsoft project kurs som passar era behov

Microsoft Project – är verktyget rätt för er?

Här kommer en introduktion till verktyget för dig som ny användare eller kanske bara nyfiken på vad Microsoft Project kan användas till.

Microsoft Project används för att hjälpa projektledare att skapa enkla och avancerade planer för projekt. Planer kan innehålla information om resurser, tider, leveranser, aktiviteter, milstolpar, kostnader mm.

Verktyget är bra på att hantera och visualisera stora mängder information. För en enskild aktivitet kan t ex följande anges: start- och sluttidpunkt, vilka resurser som ska arbeta i aktiviteten och när i tiden de ska utföra arbetet, kostnader och eventuella beroenden. Exempel på ett beroende är att aktivitet B inte kan påbörjas innan aktivitet A är klar. Om aktivitet A sedan blir försenad hanterar ms project den förseningen genom att senarelägga starttiden för aktivitet B.

Vid utbildning i Microsoft Project är resurshantering en viktig del. Varje resurs kan ha en egen kalender, som visar vilka tider som resursen finns tillgänglig för projektet. Även kostnad för resurser kan anges. I takt med att projektet sedan framskrider räknar verktyget löpande fram resursförbrukning och kostnader.

Verktyget innehåller också flera olika vyer för att visualisera information, t ex en vy för att se övergripande leveranser för projektet, en vy för detaljerad information om varje aktivitet som ingår i en viss leverans, vyer för resurser etc. Det går också att generera olika typer av utskrivbara rapporter med olika detaljeringsnivå.

Microsoft Project finns i flera olika versioner. Det finns både en version som installeras lokalt och versioner som installeras på en server. Det finns också molnbaserade versioner för Office 365.

Vill ni komplettera en Microsoft project kurs med konsulttjänster för att anpassa och komma igång med verktyget?

Länktips Microsoft Project

Översikt Microsoft® Project »
Blogg Microsoft® Project »
Facebook Microsoft® Project »
Twitter Microsoft® Project »
Prova som en tjänst i molnet »
Varukorg
Rulla till toppen