Bevaka vad som skrivs om ditt intresseområde på nätet

Ha omvärldbevakning inom det område som berör projektet

Här kommer ett tips på ett bra verktyg som kan användas på många sätt i projektarbete. Verktyget är gratis och heter Google Alerts. Verktyget har funnits en tid men har relativt nyligen lanserats på svenska. Google Alerts är helt enkelt en bevakningsmotor som letar upp allt nytt som skrivs om ett sökord på nätet och levererar resultatet prydligt sammanställt till din e-post.

Vad kan tjänsten användas till?

Det finns mängder av exempel på hur tjänsten kan göra stor nytta. Exempel: Göra research för ett projekt innan start, ta reda på vad som skrivs om ett visst ämne på nätet eller för att leta upp lämpliga leverantörer etc.

Såklart kan tjänsten även användas privat: Vad skrivs om det där resmålet du ska resa till eller vad skrivs om ditt favoritintresse?

Hur fungerar tjänsten?

Tjänsten är mycket enkel att använda. Du anger det sökord som du är intresserad av och om du vill att resultatet ska innehålla alla typer av källor eller bara från en viss typ, t ex endast blogginlägg. Därefter anger du hur ofta du vill ha ett e-postmeddelande till den adress du angivit. Du måste sedan verifiera start av tjänsten via ett bekräftelsemail som kommer direkt. Sedan är det bara luta sig tillbaka och låta tjänsten söka upp allt nytt som skrivs på internet om det sökord du angivit. Om resultatet verkligen innehåller allt nytt som skrivs eller inte ska vi låta vara osagt men det är ett perfekt sätt att slippa söka manuellt hela tiden.

Tips om hur du skriver bra frågor i dina bevakningar för att verkligen få det resultat du söker finns här »

Vi gillar verkligen den här tidsbesparande tjänsten som är smått beroendeframkallande. Vad du tycker du? Testa nu »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen